Hamiëd, Health & Elderly Care

Hamiëd, Health & Elderly Care is een nieuwe organisatie gespecialiseerd in Geriatrische zorg (ouderenzorg). Oud worden hoort bij het leven, en een ieder heeft het recht op een goede verzorging. Onze ouderen zijn een waardevol geschenk voor hun omgeving mits er goed voor ze gezorgd wordt. Stichting Hamiëd is er stellig van overtuigd dat professionele hulp alleen mogelijk is door een team van specialisten op het gebied van Geriatrische zorg.

Hamiëd, Health & Elderly Care is gevestigd aan de Willem Hoyerstraat C-1, in een splinternieuw complex gebouwd door FKP. Op het terrein bevinden zich 28 bejaardenwoningen en een centraal gebouw. In dit centrale gebouw zal de stichting Dagbehandeling/ Dagverzorging gaan aanbieden. In principe is de opvang mogelijk van maandag t/m vrijdag. De mogelijkheid bestaat wel om op aanvraag in het weekend dagverzorging te ontvangen. Ook vakantieopvang behoort tot de mogelijkheden; indien de mantelzorger op vakantie gaat kan de oudere bij Hamiëd, Health & Elderly Care verblijven! De stichting biedt ook terminale zorg aan. Een verplaatste thuissituatie, waar terminale patiënten (alle leeftijden) op hun eigen wijze de laatste fase van hun leven kunnen doorbrengen. Ook bestaat de mogelijkheid om opgenomen te worden voor permanente 24-uurs zorg.

De ouderen die de woningen betrekken, kunnen indien gewenst gebruik maken van de meest uiteenlopende zorgpakketten die aangeboden worden. Zij zullen het gevoel hebben op vakantie te zijn in een luxe resort! Dit project van FKP onder leiding van dhr. A. Con in samenwerking met Mw. T.Aalse, directeur van Stichting Hamiëd , is nieuw en uniek op ons eiland.

De dagbehandeling/dagverzorging is de ideale oplossing voor ouderen in verschillende situaties: bij het wachten op opname in een verzorgingshuis, wanneer de stap van ontslag in het ziekenhuis naar huis te groot is, voor ouderen die zichzelf niet (volledig) kunnen redden omdat hun partner opgenomen is, voor degenen voor wie de zorg van partner of kinderen niet meer voldoende is, voor ouderen van wie partner en/of kinderen de zorg te veel is en overbelast zijn/raken, voor de oudere die thuis dreigt te vereenzamen of voor ouderen die behoefte hebben aan (meer) sociale contacten.

Stichting Hamiëd heeft als doel het zo goed mogelijk te laten functioneren van de bezoeker in psychisch, sociaal en lichamelijk opzicht, opdat zij zo lang en zo goed mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De activiteitenbegeleiders zorgen dagelijks voor een aangepast activiteitenprogramma. Naast persoonlijke en zo nodig verpleegkundige hulp krijgen de ouderen dus ook verschillende activiteiten aangeboden. Ook kunnen ze in aanmerking komen voor muziektherapie , wat in het bijzonder zeer geschikt is voor ouderen met (een beginnende) dementie. Er worden activiteiten en geheugentrainingen aangeboden zodat de oudere zo min mogelijk psychisch achteruit gaat.

Oude mensen worden niet oud geboren, zij zijn oud geworden. De ouderen, hoe gemakkelijk ze ook over één kam worden geschoren, zijn zeker niet gelijk of homogeen. Integendeel; zij vormen de meest heterogene groep in de samenleving. Stichting Hamiëd is zich hier terdege van bewust, en kan en zal daarom zorg op maat garanderen aan een ieder die van hun diensten gebruik maakt!

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met Hamiëd, Health & Elderly Care.

Telefoonnummers: +5999 738-9955, +5999 512-5558 of +5999512-5559.
Email: info@hamied.org